Leerlingen De Wildzang leveren prachtige opbrengst ‘Wandelen voor Water’.

LELYSTAD — Op vrijdag 23 maart j.l. hebben de kinderen van montessorischool ‘de Wildzang’ in Lelystad met veel enthousiasme meegedaan aan het door Simavi georganiseerde initiatief ‘Wandelen voor Water 2018’, met als gevolg een prachtige opbrengst van ruim zeshonderdvijftig euro.

Beladen met zwaarbepakte rugzakken en gesponsord door familie, kennissen en vreemden, zetten zij zich met hun tot 6 kilometer lange wandelroute in voor veilig drinkwater en sanitatie in ontwikkelingslanden.

De kraan openzetten en een glas vullen met schoon water – voor wereldwijd ruim 660 miljoen mensen is het geen vanzelfsprekendheid. Van moderne sanitaire voorzieningen is geen sprake en om enigszins schoon drinkwater te verkrijgen, moeten zij vaak uren lopen. Om dat laatste te ervaren vulden de leerlingen vol goede moed hun tassen met flessen water tot wel 6 liter en waagden zich na het door wethouder van Onderwijs Elly van Wageningen gegeven startschot aan de uitgezette looproute rond de school.

De vaart zat er direct goed in en ‘vermoeiend’ en ook zeker ‘erg zwaar’ waren veelgehoorde uitspraken, maar met de hulp en aanmoediging van menig toeschouwer langs de route slaagde uiteindelijk iedereen erin met een lach de finish te bereiken.

Het opgehaalde geldbedrag gaat naar Simavi ten gunste van een verbeterde toegang tot schoon water.

Meer informatie over het initiatief is te vinden op www.wandelenvoorwater.nl.

Comments are closed.