Voor een eerste kennismaking met onze school kunt u contact opnemen via 0320 – 231557 of directie@montwildzang.nl om een afspraak te maken met de directeur. Zij leidt u graag rond en informeert u over het Montessori onderwijs op De Wildzang. Bij voorkeur onder schooltijd, dan kunt u de school ‘in bedrijf’ ervaren. U ontvangt tevens een informatiepakket met o.a. de schoolgids en nadere informatie over het Montessori onderwijs.

Daarnaast houden we regelmatig een Open (meekijk) Dag: Kom in de Klas! Dit jaar zijn onze Open (meekijk) Dagen gepland op: woensdag 12 november, 7 maart en 6 juni. Onze ouders en leerlingen leiden u rond en u kunt de kracht van ons Montessorimateriaal ervaren. Vanzelfsprekend bent u van harte uitgenodigd een kijkje in de klas(sen) te nemen. Dit jaar zijn onze Open (meekijk) Dagen gepland op: woensdag 12 november, 7 maart en 6 juni.

Wist u dat uit onderzoek blijkt dat Montessori-scholen het beste uit kinderen naar boven halen? U vindt dit onderzoek hier. Uit het RTL onderzoek blijkt dat Montessorischolen het goed doen. Kinderen voelen zich gehoord en gezien. Dat is ook geen wonder, elk kind werkt op de Montessorischool in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau. Binnenkomend in een groep die aan het werk is, wordt dat ook zichtbaar voor de bezoekers. Ze werken niet alleen uit boeken en met computers/tablets, maar vooral ook met speciaal ontwikkelde materialen. Kinderen leren ook veel van elkaar. Er zitten twee leeftijdsgroepen bij elkaar in de klas en de kinderen werken veel met hun handen.

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen zich ook goed kunnen redden op sociaal-emotioneel gebied. Naast onze Montessori aanpak, zijn wij een zogenaamde ‘Kanjerschool’. (www.kanjertraining.nl). Montessorischool De Wildzang is een school van deze tijd, die de visie van Maria Montessori – Leer mij het zelf te doen- zichtbaar in de praktijk brengt.
Nieuwe ouders kunnen dat met eigen ogen aanschouwen bij een vrijblijvende rondleiding.