Welkom op de website van Montessorischool de Wildzang, dé Montessorischool van Lelystad en omstreken.

Montessorischool ‘De Wildzang’ is de enige Montessorischool van Lelystad en omstreken. Er komen dan ook kinderen uit de wijde omgeving. Zo begroeten we kinderen uit alle delen van Lelystad en Dronten. De school ligt maar op 3 minuten rijden vanaf de A6!

Het onderwijs wordt vooral individueel gegeven en is gericht op de vorming tot zelfstandigheid. “Leer mij het zelf te doen” is ons motto.

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen “leren om te leren” en in hun eigen tempo en op hun eigen niveau kunnen werken. Ieder kind is anders en wordt in ons onderwijs individueel benaderd. Daarin onderscheiden we ons van andere scholen. Zo zien we ook de kleuters graag eerder komen dan dat ze vier jaar zijn. Dat past prima in onze opvoeding en ons onderwijs.

De school is gehuisvest in een prettig gebouw, dat het zelfstandig werken in en buiten de groepen goed mogelijk maakt. De school telt 1 onderbouw, 1 middenbouw en 2 bovenbouwen. De kleinschaligheid van de school staat ook garant voor de zorg die de school aan kinderen kan bieden. Alle leerkrachten kennen alle kinderen, ongeacht in welke groep ze zitten.

Aan de achterzijde van het pand beschikken we over een eigen kas en schooltuin. Met het kinderkoken eten we de producten uit de tuin met smaak op.

De voorzijde van de tuin heeft een Europese prijs gewonnen. Als u zelf komt kijken, zal u dat niet verbazen. Het is een prachtige groene omgeving, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. De school biedt een goede omgeving voor kinderen om op te groeien en zich te kunnen ontwikkelen.

Heeft u interesse in onze school ?
Neemt u dan contact op met de schoolleider Natasja Heuwer of de intern begeleider Maureen Adriaanse voor een oriënterend gesprek. Tijdens de rondleiding door het pand kunt u de school in vol bedrijf zien. Belt of mailt u even voor een afspraak op 0320 – 231557 of directie@montwildzang.nl of ib@montwildzang.nl