In de tuin

Lelystad – Leerlingen van montessoribasisschool De Wildzang in Lelystad hebben donderdag drie fruitbomen geplant in hun biologische en zelfvoorzienende schooltuin.

Het planten van de fruitbomen is mogelijk gemaakt vanuit het project ‘Proef de Smaak van Flevoland’. In dit project heeft projectleider Centrum Biologische Landbouw samen met Landschapsbeheer Flevoland al meer dan zeventig fruitbomen geplant op ruim twintig schoollocaties verspreid over Flevoland.
Bij het bomen hoort ook een lesprogramma over fruitbomen en fruit. Natuurlijk is er wel wat geduld nodig voordat de bomen groot zijn. Maar dit voorjaar kunnen de leerlingen de eerste bloesems aan de takken zien verschijnen. En wie weet al de eerste appeltjes in het najaar.

Educatieve schooltuin
Conny Grotendorst, directeur van De Wildzang, en de tuinouders, die als (groot)ouder vrijwillig met de kinderen in de tuin werken en onderhouden, vertellen enthousiast dat de fruitbomen onderdeel uitmaken van een educatieve schooltuin. Op biologische wijze worden diverse groenten en kruiden verbouwd, die worden gebruikt en verwerkt in de recepten voor het koken met kinderen. Zo staat er ook al een prachtig bijenhotel in de tuin en wordt eigen compost gemaakt. De fruitbomen vormen een perfecte aanvulling waar educatie, beleving en het zelf ervaren samen komen.

Heel positief
Kinderen reageren er heel positief op, ze vinden het leuk om met de natuur bezig te zijn. Zo leren de kinderen dat een appel aan de boom groeit en een tomaat niet uit een bakje in de supermarkt komt

Comments are closed.